ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

På deras sajt ges din bok ut på 5 minuter

Fanny Lundstedt · 15 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Bloggveteraner går ihop

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren, krönikören och bloggaren Linda Skugge och författaren, IT-entreprenören och före detta bloggaren Sigge Eklund startar eget i bokbranschen. Men de vill inte kalla sig förläggare också – det är det skribenterna som är.
Författaren, krönikören och bloggaren Linda Skugge och författaren, IT-entreprenören och före detta bloggaren Sigge Eklund startar eget i bokbranschen. Men de vill inte kalla sig förläggare också – det är det skribenterna som är.Foto: Lotta Imberg

Glöm svårflirtade förlagspampar. På Linda Skugges och Sigge Eklunds nya sajt Vulkan kan du ge ut din egen bok – på fem minuter.Idén är enkel. Alla med författardrömmar kan ladda upp sina manus på sidan gratis, och den som vill läsa står för tryckkostnaden. Inga förläggare, korrekturläsare eller formgivare – här blir man sin egen bokutgivare.

– Folk har ett sådant jävla behov av att få uttrycka sig, och det här är ett sätt. Det är så himla kul att få hjälpa dem, säger Linda Skugge, som tillsammans med författaren Sigge Eklund ligger bakom sidan.

De fascinerades båda av de texter de läst på nätet och ville ge skribenterna en möjlighet att få dem tryckta.

– Vi erbjuder plattformen, och sedan får folk ge ut vad de vill. Det finns tusentals romaner och dikter som bara ligger i byrålådor, säger Sigge och fortsätter:

– Det roliga är att varje skribent har en egen potentiell läsekrets. För en oetablerad författare kan det vara fantastiskt om 50 personer köper boken.

Fotnot: Sajten Vulkan.se har premiär i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fanny Lundstedt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro