ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

På hösten händer det på biblioteket

Edvin Gepertz · 13 Okt 2011
Uppdaterad 13 Okt 2011
Anna Gligoric, 10, Isa Unumasic, 8, och Loana Masic, 10 letar böcker till ett skolarbete men de hittar även en spännande deckare.

Anna Gligoric, 10, Isa Unumasic, 8, och Loana Masic, 10 letar böcker till ett skolarbete men de hittar även en spännande deckare. Foto: Lena Garnold


Kortfilmsfestival, skrotverkstad och massa nya böcker. Den här årstiden går allt fler till bibblan. Här är hösten på stadsbiblioteket.

klar

Artikellänk är kopierad

Mylla Ahlqvist Gylling, 4, älskar böcker och har inte tid att vänta när mamma står i kö till receptionen på stadsbiblioteket. Hon tar en bok ur tipshyllan i entrén och slår sig ner på golvet vid lånedisken. – Jag gillar böcker för de är så kul. Det här är min favoritbok.Vad heter den då? – Jag vet inte. När hon läst färdigt om aporna som hoppar i sin säng ställer hon tillbaka boken och följer med mamma in på barn- och ungdomsavdelningen. Det märks att hösten är här. September är den månad som lockar flest göteborgare till stadsbiblioteket och förra året kom 4 200 om dagen under den första höstmånaden. Sorlet från entrén dämpar sig ju längre in man kommer. I en blå soffa har Anna Gligoric, 10, Isa Unumasic, 8, och Loana Masic, 10, slagit sig ner med ett par rejäla travar böcker. De letar efter sagor för att få idéer till ett skolprojekt. – Kolla vad många böcker jag har, jag vill ha många förslag, säger Loana. Både Anna och Loana har dessutom plockat åt sig ett exemplar var av Laura Trenters ungdomsdeckare Dagboken. – Den vill vi läsa. Jag tyckte den såg bra ut och jag läste på baksidan att det händer något märkligt. Den lät spännande, säger Anna. – Om det är spännande tycker jag det är roligt att läsa, säger Loana. På övriga plan är nästan alla små bord upptagna med folk som läser eller studerar och i receptionen är det ständig kö till informationsdisken. – Man är ju inte ute lika mycket på hösten och när det är mörkt vill man möta skymningen med nya böck­er, säger bibliotekarie Mirjam Önner som också tror att alla boksläpp i samband med bokmässan drar människor till biblioteket.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro