ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

På klickjackt i Almedalen

Jack Werner · 27 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

Foto: Urban Brådhe


Metro skickar sin sociala medier-redaktör Jack Werner till Almedalen. Därifrån kommer han blogga om hur medier och politiker båda måste lära sig hantera nätet i denna sköna nya värld – annars väntar arbetslöshet i höst. Här skriver han själv om bloggen och Almedalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jag har varit på Almedalsveckan en gång förut i mitt liv, som besökande och halvintresserad tonåring en varm sommardag för många år sedan. Den dagen fokuserade jag mest på att utvärdera vilka gratiskarameller som var mest värda att försöka ta en handfull extra av. Om jag såg några politiker minns jag inte. Lars Leijonborg, kanske? 

I år är jag där från söndag till söndag, ska dagligen blogga om det hela för Metro och medverkar fem morgnar i TV4 Nyhetsmorgon. Och jag är lite rädd.

Jag är ingen politisk reporter, kan inte mycket om partiernas historia, har aldrig ens läst ett partiprogram från pärm till pärm. Men jag älskar nätet och människornas samspel därpå, och det är faktiskt i grunden vad politik handlar om. Människor som samspelar – eller försöker samspela. Oavsett om det är genom en skärm eller ansikte mot ansikte.

Dessutom är årets Almedalsvecka, i kölvattnet efter att mediebranschen drabbats av identitets-, förtroende- och finanskris, den mest media- och journalistikfixerade hittills. Manegen är krattad för en Almedalsvecka fylld av såväl journalister som politiker som alla känner att mycket står på spel. Många av oss riskerar att förlora jobbet i höst.

Jag är alltså lite rädd – men också förväntansfull. Som inför ett fallskärmshopp. Och går allt åt helvete kan jag ju alltid falla tillbaka på att prova vilket partis karameller som är de bästa.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro