ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pa Moudou Badjie i Panetoz tvingas vara tyst fram till finalen

Emma Björkman · 8 Feb 2014
Uppdaterad 8 Feb 2014

Trots röstproblem gick Panetoz direkt till final. Det innebär att Pa Moudou Badjies stämbandsoperation skjuts upp. – Jag måste vara tyst fram till finalen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Pa Moudou Badjie (närmast kameran) måste operera rösten – men först efter finalen.
Pa Moudou Badjie (närmast kameran) måste operera rösten – men först efter finalen.Foto: TT

Panetoz och deras låt ”Efter solsken” var lördagkvällens andra bidrag som skickades från Cloetta center i Linköping till finalen i Friends Arena den 8 mars. Under veckan har deras framträdande hotats av Pa Moudou Badjies svåra röstproblem som gjort att han tvingats vara tyst och mima under repetitionerna. I greenroom efter direktsändningen medger han att det var nervöst innan han skulle gå upp på scenen.

– Jag var tyst fram tills att vi skulle uppträda. Men jag tog mina mediciner och det gick bra, säger han. Finalplatsen gör att han tvingas skjuta på den operation han måste göra för att rädda sin röst. – Jag ska ringa min läkare på måndag men han kommer säga som han sagt hela tiden, att jag måste vara tyst och vila rösten, säger Pa Moudou Badjie . Men på lördagens efterfest kommer varken han eller de andra i Panetoz att hålla igen. – Vi lärde Sanna (Nielsen res anm) några steg i vår dans så vi kommer att dansa med henne, säger de. Sanna Nielsen och balladen ”Undo” var deltävlingens stora förhandsfavorit och knep kvällens första finalplats. Av de sju gånger hon ställt upp i Melodifestivalen har hon aldrig missat en finalplats. – Men det var verkligen inte väntat. Jag om någon vet att det kan gå hur som helst i den här tävlingen, säger hon. Hon passar på att hylla kvällens andra vinnare Panetoz. – Jag älskar dem. De är så fantastiska och väl värda en finalplats, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro