ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

På sommarstället kan jag koppla av”

Johan Kellman Larsson · 21 Aug 2011
Uppdaterad 21 Aug 2011

Tv-aktuella programledaren Anna Lindman Barsk minns en magisk natt på Zanzibar. Men en tågresa i Indien är omöjlig att romantisera.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminnet … – Zanzibar 1997. Vi var ett gäng som pluggade i Dar es-Salaam. Vi var trötta på det hektiska stadslivet och  hängde på Zanzibars stränder på helgerna. Vi bodde ofta på ett litet hostel som drevs av en mysig familj. Jag minns särskilt en natt då vi sov på stranden alldeles intill havet. Det var otroligt vackert.Värsta resminnet … – En gång då jag och min man åkte tåg mellan Bombay och Calcutta. Det kanske låter härligt i teorin men den resan är verkligen omöjlig att romantisera. Det var varmt, trångt och svettigt. Jag hade nästan panik. Favoritresmål … – Kanske ett tråkigt svar men ... vårt sommarställe i Roslagen som ligger alldeles vid havet. Det är verkligen underbart att komma dit. Där kan jag koppla av och vara ledig till 100 procent. Dessutom blir det alltid så bra kvalitetstid med familjen. Jag har tusen fina minnen därifrån.Det packar jag alltid ner i resväskan … – Våtservetter. Och det handlar inte om att jag inte klarar av att vara kladdig om händerna. Det är helt enkelt ett måste när man reser med små barn! Nästan var man än befinner sig i världen brukar det mesta gå att hitta faktiskt.Det första jag gör på hotellrummet … – Kollar badrummet! Hur stort det är och om det är fräscht. Om jag har semester brukar jag också packa upp och gå ut och sätta mig på balkongen. Jag värdesätter en vacker utsikt! Reser jag i jobb  försöker jag vara så lite som möjligt på rummet.Restipset … – Fråga lokalbefolkningen om den bästa restaurangen, fiket och så vidare. Ett klassiskt misstag många gör är att tro att man ska kunna snickra ihop den perfekta semestern redan innan man åker. Kolla bara på alla förvirrade turister i Gamla Stan i Stockholm (haha!). Ofta vet lokalbefolkningen bättre än resguiderna, och tipsen känns mer personliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro