ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"På spåret"-mästarna slutar på topp

TT · 12 Feb 2016
Uppdaterad 12 Feb 2016
Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl vann "På spåret" för andra året i rad.

Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl vann "På spåret" för andra året i rad. Foto: SVT


För andra året i rad blev det Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl som kammade hem segern i "På spåret"."Det är en obeskrivlig känsla. Det bevisar att förra gången vi vann var det inte någon tillfällighet", säger Höglund.

klar

Artikellänk är kopierad

Att Elisabet Höglund brinner för "På spåret" är ingen hemlighet. Hon hyllar programmet som "världens bästa" och gick hårt in för att plugga på inför den just avslutade säsongen. Men nu verkar hennes medverkan vara över för ett tag.

Efter att ha tävlat tre år i rad, där de har kommit på andraplats en gång och vunnit två, har hon och lagkamraten Jesper Rönndahl fått beskedet att de måste vänta några år innan de får ta plats i tågvagnen igen, berättar hon.

- Men jag är ju så himla gammal, jag kanske hinner dö innan dess. Det är ju så, det är en realitet, jag har varit sjuk också dessutom.

Kanske får de komma tillbaka till tävlingen om några år, men det är ingenting hon vågar hoppas på.

- Man ska sluta när man är på topp också, nu kan vi bara förlora. Vill man gå till eftervärlden som stormästare i "På spåret" så ska man naturligtvis lägga av nu, säger hon.

Smälter förlusten

I finalen mötte de Göran Hägglund och Anna Ekström som gjorde sin debut i programmets sammanhang i år.

- Jag är otroligt stolt över att vi kom så långt som vi kom, nu vet vi hur det går till och jag tror att vi skulle kunna vara ännu bättre en andra gång, säger Göran Hägglund.

Ändå har han inget rakt svar på om de vill försöka ge sig på en revansch nästa säsong.

- Vi får väl först smälta det här och sedan se om vi får frågan, säger han.

Sedan sin medverkan i programmet har han kommit på sig själv med att uppmärksamma viss typ av fakta på ett nytt vis.

- Då och då i tillvaron, när jag möter ny information, tänker jag "hm, det här skulle de kunna fråga om i "På spåret", och så har jag inte tänkt tidigare måste jag erkänna, säger han.

Dubbla firanden

Elisabet Höglund studerade "dag ut och dag in" i omkring fyra månader inför årets säsong och även om hon inte lyckades pricka in de exakta frågorna så hade hon hjälp av det hon hade läst.

- Det stärker min självkänsla att ändå ha pluggat och jag vet att jag är lite mer allmänbildad än tidigare.

Förutom att studera tror hon att nyckeln till "På spåret"-framgång är att ha en bra partner. Att tävla tillsammans med komikern Jesper Rönndahl beskriver hon som en "exceptionellt bra kombination". Förutom att de har en bra personkemi så tror hon att det är en fördel att de är olika gamla.

Tanken var att de skulle ha setts för att titta på fredagens finalavsnitt tillsammans, men planerna ändrades när hon bestämde sig för att resa till Spanien. Istället ska de ses i mars och fira med en brakmiddag.

- Då har vi två segrar att fira, för vi hann aldrig fira förra årets vinst heller. Det blir dubbla portioner!

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro