ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Packa rätt pocket

Louise Jacobson · 22 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SOMMARLÄSNING. Solkrämen, brillorna och badbrallorna är inköpta. Bara en sak fattas för att din beach-bag ska bli komplett. En pocket! Här är några av guldkornen i sommarens utgivning.

Romantik

”Ingen hör hemma här mer än du”, Miranda July

Första novellsamlingen från regissören till prisbelönta ”Me and you and everyone we know” där hon fortsätter skildra udda och kärleksfulla möten. 

”Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande”, Xiaolu Guo

Raffinerat skrivet om vad som händer när två nykära upptäcker att de har olika idéer om vad en kärleksrelation ska innehålla.

”En andra chans”, Danielle Steel

Klassisk chic lit från genrens okrönta drottning om framgångsrik New York-singel i modebranschen som överraskas av kärlek.

Spänning

”Sjöjungfrun”, Camilla Läckberg

Senaste i Fjällbackaserien är en given spänningshöjare i stugorna under sommaren. Ett lik hittas fastfruset i isen och polisen Patrik Hedström på Tanumshede polisstation tar upp spåret.

”Inte ens det förflutna”, Anna Jansson

Hennes bästa tycker många, och var annars hittar man deckare som tar sin början på ett rehabiliteringscamp på Gotska Sandön. 

”Sommardöden”, Mons Kallentoft

Nya Stieg Larsson är kanske en överdrift, men omtyckt är han och visst blir stämningen högre med sommarmord än nya ”Höstoffer”.

Politik/Fakta

”Kraschad”, Fredrik Virtanen

Förundras över hur medieprofilen brände hela sin förmögenhet på börsen, om inte annat så för att känna att du inte drabbats så hårt av finanskrisen trots allt.

”Pittstim”, Zanyar Adami, Inti Chavez Perez

Debatt blev det, men hade killarnas antologi lika mycket sprängstoff som förebilden ”Fittstim”? Döm själv.”Den amerikanska mardrömmen”, Susan Faludi

Omvända perspektiv blir det när en av vår tids ledande feminister tar sig en titt på terrorattacken mot World Trade Center.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro