ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pajer värmer dig i höst

metro · 22 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Passa på att göra din egen favoritfyllning nu när höstmörkret tränger sig på.

Vegetarisk paj med sötpotatis

4 portioner1 sats pajdeg (se recept på menyse.com)400 gram sötpotatis2 msk olivolja till stekning3 cm färsk ingefära1 halv rödlök1 kruka färsk koriander100 gram mozzarella2 ägg1 dl mjölk1 dl gräddeSaltPeppar

Tillagning1. Förbered och tillaga pajskal i god tid. Skala och tärna sötpotatis. Skala och finhacka ingefära. Skala rödlök och skär i tunna skivor. Sätt ugnen på 175°C.

2. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i potatis, ingefära och rödlök. Låt fräsa i cirka 1 minut.

3. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.

4. Finhacka koriander och strimla mozzarella. Blanda detta med den stekta röran och fördela i pajskalet.

Slå över äggsmeten. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

Grekisk lammfärspaj

4 portioner

1 sats pajdeg (se recept på menyse.com)250 gram lammfärs2 msk olivolja till stekning2 klyftor vitlök1 halv rödlök50 gram svarta oliver50 gram soltorkade tomater50 gram babyspenat2 ägg1 dl mjölk1 dl gräddeSalt och pepparTillagning1. Förbered och tillaga pajskal i god tid. Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor.

2. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök. Salta och peppra. Stek tills färsen blivit brun. Finfördela färsen med en trägaffel.

3. Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda detta och spenat i färsen.

4. Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten. Sätt in i ugnen i 20 minuter. 

Italiensk salamipaj

4 portioner1 sats pajdeg (se recept på menyse.com)100 gram italiensk salami2 msk olivolja till stekning1 halv rödlök1 vitlöksklyfta2 tomater1 halv kruka basilika100 gram parmesanost2 ägg1 dl mjölk1 dl gräddeSalt och pepparTillagning1. Förbered och tillaga pajskal i god tid. Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomater. Sätt ugnen på 175°C.

2. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken en kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.

3. Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan. 4. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll ägg-smeten över pajen. Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro