ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paket från Kina skickas tillbaka – efter Postnords IT-strul

David Peterson · 12 Dec 2017
Uppdaterad 12 Dec 2017
Postnord har drabbats av ett internt IT-problem.

Postnord har drabbats av ett internt IT-problem. Foto: TT


Avier har antingen varit försenade eller helt uteblivit för post från Kina, rapporterar Aftonbladet. Enligt Postnord beror problemen på interna IT-strul.

klar

Artikellänk är kopierad

Under de senaste veckorna har avierna för paket från Kina antingen uteblivit eller blivit försenade, skriver Aftonbladet.

– Avieran har inte kommit ut i tid vilket har gjort att närman har fått avierna så har inte paketet varit kvar hos ombuden. Det är såklart olyckligt, säger Maria Ivarsen, pressansvarig på Postnord, till tidningen.

Postnord har redan haft problem under hösten efter att Black Friday-handel tog företaget på sängen i slutet av november. Men de senaste veckornas problem beror på ett internt IT-problem, enligt Postnord.

– Så vitt jag vet har vi lokaliserat vad som är galet och försöker få tillbaka paketen till de ombud som de ska vara, säger Maria Ivarsen till Aftonbladet.

I dagsläget vet Postnord inte exakt var paketen befinner sig men de uppger att de gjort sitt bästa för att se till att paketen inte lämnar Sverige. Vad som händer om paketen skickas tillbaka till Kina kan företaget inte svara på.

pil
Fakta: Att tänka på som konsument

Kontrollera leveranstiden noga med säljaren när du e-handlar. Ta gärna till lite extra tid över jul.Hämta ut dina paket så fort som möjligt för att underlätta för postombudet.

Skicka julklapparna i god tid och var noga med emballaget, och adressen.

Även barn behöver legitimation för att hämta ut paket, så det kan vara klokt att adressera dessa till en förälder.

Källa: Källa: Postnord

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro