ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paketbombare sätter skräck i Austin – tre attacker på tio dagar

Björn Berglund · 12 Mar 2018
Uppdaterad 12 Mar 2018
Måndagens detonationer krävde två dödsoffer.

Måndagens detonationer krävde två dödsoffer. Foto: IBL


Två personer har dödats och två har skadats i tre liknande dåd med brevbomber i Austin i USA. Polisen misstänker att brotten är sammankopplade och varnar allmänheten för att öppna främmande paket.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen och FBI jagar en misstänkt seriebombare i Texasstaden Austin. Det står klart sedan tre liknande attacker med brevbomber inträffat på tio dagar, rapporterar CNN.

Det senaste dådet inträffade på måndagsmorgonen då en 17-årig pojke dödades och en kvinna i 40-årsåldern skadades av en bomb gömd i ett paket som lämnats utanför ett hus. Explosionen inträffade när familjen tagit in paketet i huset för att öppna det, uppger polisen. Några timmar senare inträffade en liknande detonation på ett annat håll och en 75-årig kvinna skadades svårt.

Den 2 mars dödades en 39-årig man i en attack med samma tillvägagångssätt.

– Bevisen får oss att tro att de här incidenterna hänger ihop, säger Austins polischef Brian Manley vid en presskonferens enligt CNN.

Enligt polisen kom försändelserna inte från posten eller något av de stora transportföretagen. Ingen tagit på sig sprängdåden och motivet är än så länge oklart. Det är heller inte känt om offren har någon koppling till varandra. Polisen utesluter dock inte att det kan röra sig om hatbrott då alla offer utom ett har varit afroamerikaner. Den skadade 75-åriga kvinnan har latinamerikanskt ursprung.

– Vi utesluter ingenting just nu, säger polischefen enligt CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro