ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Påkörd för sin landslagströja

Peter Herkel · 12 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Den påkörde mannen fördes till sjukhus. 

Den påkörde mannen fördes till sjukhus.  Foto: Andreaz Steen/Nyhetsbevakarna.se


klar

Artikellänk är kopierad

En 24-årig man blev påkörd av en bil efter att han jagats drygt 50 meter av fordonet på Södervärn i Malmö natten mot söndagen. Orsaken var att han hade en svensk landslagströja på sig, enligt polisen. Föraren greps senare misstänkt för mordförsök.

Tjugofyraåringen och hans kamrat var ute på stan efter Sveriges oavgjorda VM-match mot Trinidad och Tobago.

De var bägge iklädda blågula fotbollsdräkter när de stannade för att ta ut pengar ur en bankomat på Södra Förstadsgatan vid 1-tiden. Då bromsade en svart BMW in intill männen. De fyra personerna i bilen uppskattade inte männens munderingar.

– Det uppstod handgemäng och männen i fotbollströjor flydde därifrån i riktning mot Dalaplan, säger Tommy Nilsson, inre befäl vid Malmöpolisen. Men bilen tog upp jakten och försökte köra på Sverigesupportrarna. Föraren misslyckades två gånger men på tredje försöket träffade han med fronten rakt på 24-åringen som landade illa och skrapade upp ansiktet samt delar av kroppen. Han fördes med ambulans till universitetssjukhuset.

Men 24-åringens kamrat lyckades memorera den svarta bilens registreringsnummer och tio minuter senare hittade polisen fordonet på Botildenborgsvägen i höjd med Rosengård. Kompisen pekade sedan ut de fyra personerna som körde på 24-åringen. De greps på platsen men släpptes efter förhör. Men den 23-årige föraren är fortfarande skäligen misstänkt för mordförsök.

– Det här blir ett åklagarärende nu, säger Tommy Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro