ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pål vill träffa invandrarfamiljer

Olle Warnhammar · 29 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Plakatet lyder ”Svenne-familj vill träffa invandrad familj”. 
  – Många tyckte det var jättekul för de trodde inte att svenskar var så här varma. Då sa jag visst är svenskar varma, det är bara att det är så himla kallt här uppe, berättar Pål Eneroth.
Plakatet lyder ”Svenne-familj vill träffa invandrad familj”. – Många tyckte det var jättekul för de trodde inte att svenskar var så här varma. Då sa jag visst är svenskar varma, det är bara att det är så himla kallt här uppe, berättar Pål Eneroth.Foto: Olle Warnhammar

För mycket snack, och för lite verkstad. Det tycker trebarnspappan Pål Eneroth om segregationsdebatten i Göteborg. Så han gav sig ut med plakat till Kviberg, i förhoppningen att träffa invandrarfamiljer.

– Det blir mer direkt och konkret att göra så här, än att gå den byråkratiska vägen. Vi är så duktiga på att blankettera bort allting i Sverige, säger Pål Eneroth.

Pål tycker att det är viktigt att han, men framför allt hans barn, får träffa människor med annorlunda bakgrunder. Trebarnspappan från Ekebäck har nu stått två helger i rad på Kvibergs marknad, med plakaten, i syfte att få träffa invandrarfamiljer och bryta segregationen. Och hittills har plakaten varit en succé.

– Skylten gör att folk kommer fram och pratar med mig, säger han.

– Det har varit väldigt mycket love-bombing.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro