ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Palin till Obama: Sluta fega, publicera bilderna

Sofia Gustafsson · 6 Maj 2011
Uppdaterad 6 Maj 2011
Republikanen Palin tycker att Obama är feg som inte offentliggör bilderna på Usama bin Ladin´s kropp.

Republikanen Palin tycker att Obama är feg som inte offentliggör bilderna på Usama bin Ladin´s kropp. Foto: Ed Reinke / Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sarah Palin, före detta kandidaten till posten som vicepresident, anklagar Barack Obama för att vara feg. Obama´s beslut att inte offentliggöra bilderna på Usama bin Ladin´s kropp kritiseras av republikanen Palin som säger att fotografierna borde visas som "en varning till andra som vill förinta Amerika". Barack Obama försvarar beslutet att inte offentliggöra bilderna med att de kan komma att användas som "verktyg för propaganda" av terrorister om de publiceras. "Med tanke på den grafiska karaktären av dessa bilder, skulle de skapa en nationell säkerhetsrisk. Vi vill inte att de här ska spridas som en anstiftan till ytterligare våld eller som ett propagandaverktyg. Vi sprider inte ut sådant här material som troféer" sa Obama, enligt The Telegraph. Sarah Palin svarade på Obamas uttalande på Twitter där hon skrev: "Visa bilderna som en varning till andra som vill förinta Amerika. Ingen feghet, inget politiskt, ingen drama, det är en del av uppdraget". President Obama blev i onsdags tvungen att insistera på att han är "helt säker" på att Usama bin Ladin är död, skriver The Telegraph.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Gustafsson
Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro