ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Palme om Call girl: En gubbsjuk film

TT Spektra · 17 Nov 2012
Uppdaterad 19 Nov 2012

Mårten Palme har nu sett filmen som anses peka ut hans far som bordellkund. Hans kommentar: En gubbsjuk film.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att ha sett Mikael Marcimains "Call girl" menar Mårten Palme att den entydigt skandaliserar hans far Olof Palme. Han överväger att polisanmäla filmen som han kallar "gubbsjuk".

Mårten Palme såg filmen på torsdagskvällen och säger till TT Spektra att han överväger att anmäla filmskaparna för förtal:

– Jag tycker att det finns tydliga markörer som entydigt pekar ut min far. Jag tror att det är grovt förtal av avliden, säger han.

– Självklart vill jag markera det för filmmakarna och jag vill inte att någon ska tro att min far köpte sex av en minderårig. Anmälan kan dröja

En eventuell polisanmälan kan dröja upp till en månad. Mårten Palme tvekar eftersom han anser att de flesta "vettiga personer" redan insett att de handlingar filmens statsminister utför inte har någon motsvarighet i Olof Palmes liv.

– Det är jobbigt att hålla på med något sådant här och jag vet inte riktigt vad man skulle vinna, säger han. Mikael Marcimains långfilmsdebut "Call girl" är inspirerad av den så kallade bordellhärvan på 70-talet. Marietta von Hausswolff von Baumgarten har skrivit manus till filmen, där en Palme-lik statsminister köper sex av en minderårig flicka i en stor bordellhärva.

Mårten Palme har sin egen teori om varför filmskaparna valt att låta filmens statsminister köpa sex av en tonåring.

– Jag tror att det är för att locka besökare. Snacka om patriarkala strukturer! De försöker sälja en film genom skandalisering och nakenhet. Det är otroligt mycket nakna kvinnokroppar, det är en gubbsjuk film, säger han.

En privatperson har anmält filmen till Justitiekanslern, som dock inte har beslutat om en förundersökning ska inledas. Marcimain och von Hausswolff von Baumgarten har hela tiden framhållit att det rör sig om en spelfilm och att den inte handlar inte om någon verklig person.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro