ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pandoras låtbråk med Kylie Minogue

Sara Stolt · 21 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli ”Pandora” Magnusson känner sig hemma. Hon har blivit fränare, tagit tillbaka Kylie Minogues succélåt och hittat en ny publik.I stället för att släppa en ”greatest hits”-platta har Pandora nyproducerat de tyngsta av sina gamla hittar.– Jag vet ju vilka låtar som är mina största. De är från första och andra plattan, säger hon.

De två första albumen släpptes 1993 och 1995. Sedan blev det utlandskarriär.– Sverigescenen är pytteliten och inte särskilt intressant alls. Det är så mycket hiphop här, säger hon.

Helt otippat, även för henne själv, har hon lagt in en rapp på nya skivan. – Kreativiteten slog till när jag satt i studion och var så hes att jag inte kunde sjunga.

Hon vill gärna få in en och en annan låt i radio, men tror att musiken kan vara för hård för att ta sig in i folkhemmen. – Men jag har hittat hem, jag har blivit tuffare och fått värsta nytändningen. Jag har fått en ny publik med unga människor som tror att det här är min första skiva, säger Pandora, eller ”technodrottningen och mamman”, som hon kallar sig själv.

När hon turnerar sjunger hon ”On a night like this” från 1999 som hon tidigare släppt på skiva och då planerade att ge ut i Australien. – Plötsligt hade Kylie också fått den av samma låtskrivare och hon sjöng den på OS i Sydney.

– Jag var så arg i sex års tid. Det var ett sådant krig … men nu gör jag låten till min igen. Vad ska hon göra nu, Kylie? En ny version?

Vad känner du för henne?– Det är snarare hon som borde känna något, men jag vete fanken om hon ens bryr sig. Det roliga är att hennes tionde platta kommer ut samma dag som min.

På onsdag släpps ”Celebration”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro