ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Panelen gör tummen upp för svanslös finansminister

Josefin Svenberg · 4 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

Han behöver inte hästsvansen längre”. ”Kanske sätter en trend”. ”Som om Zlatan skulle operera sin näsa”. Metro lät en pr-konsult, en kändisfrisör och en moderedaktör tycka till om finansminister Anders Borgs nya frisyr.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Vad tycker du om Anders Borgs nya frisyr?

2. Varför tror du att han klippte av sig hästsvansen?

3. Tror du att klippet påverkar hur folket ser på honom?

Paul Ronge, pr-konsult

1. Ganska klädsam och snygg. Hästsvansen och ringen i örat har varit en gimmick som fungerat som kontrast till hans jobb. Men han behöver inte hästsvansen längre.

2. Jag tror inte att den aviserar inte någon ändring i politiken. Det handlar snarare om att hans hår börjar glesna lite och då är det fånigt att ha en hästsvans för att dölja det.

3. Nej, inte alls. Alla vet hur han fungerar nu. Anders Borg är ju blytung – han är alltid nummer två bredvid Reinfeldt. Det sitter inte i håret för honom, om man säger så.

Bobby Oduncu, kändisfrisör

1. Mycket bättre än den gamla! Men om jag hade bestämt hade han klippt ännu kortare på sidorna, och stylats om med trendigare kostymer och färgglada näsdukar.

2. Det var på tiden, helt enkelt. Han var säkert snygg i hästsvansen på 80-talet – och han är fortfarande jättesnygg – men den passar inte in längre. En tofs ser lätt flottig ut också.

3. Valmässigt påverkar det nog inte. Men det är klart att alla reagerar, det är ju en förändring även om den är till det bättre. Det är ungefär som om Zlatan skulle operera sin näsa.

Martin Hansson, moderedaktör på Metro

1. Först blev jag blev chockad eftersom hästsvansen är en del av hans identitet. Jag hade kanske föreslagit en välkammad sidbena istället, men det ser väldigt stiligt ut nu också.

2. Av personlig anledning, han var nog trött på den helt enkelt. Han känns mänsklig när han, precis som alla andra, vill förändra sin stil. Det är nog inget pr-trick eller så.

3. Nej, det tror jag inte. Däremot kanske det blir en trend. Hästsvansen är för medelålders män som inte orkar bry sig, så det är nog många som kommer följa efter.

Paul Ronge.
Paul Ronge.
Bobby Oduncu.
Bobby Oduncu.
Martin Hansson.
Martin Hansson.
klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro