ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Panik på kryssningsfartyg i hårt väder på Östersjön

Gustaf Eriksson · 30 Nov 2012
Uppdaterad 30 Nov 2012
Bilden är från ett annat tillfälle.

Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Scanpix


Hårda vindar och höga vågor ställde till det för färjor på Östersjön. Enligt Aftonbladet bröt panik ut på kryssningsfartyget Silja Serenade. – Folk rusade ut från sina hytter, säger en passagerare till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Silja Serenade gick från Stockholm till Helsingfors, och skulle ha lagt till klockan 10 i morse. Fartyget blev dock kraftigt försenat på grund av den hårda vinden. När Serenade kom fram till Helsingfors kunde färjan inte gå in i hamn utan vände österut. Vid 14-tiden styrde fartyget åter mot Helsingfors, enligt Aftonbladet.

Sedan började färjan luta kraftigt i vågorna. Aftonbladet rapporterade att det var mycket oroligt ombord.  –  Folk rusade ut från sina hytter, och allt bara åkte, maten ligger på golvet, det är kaos, säger en passagerare till tidningen.  – Mitt nattygsbord flög iväg, så då sprang jag iväg. Den lutade grovt, och folk gick snett för att det inte gick att gå rakt upp, säger en annan passagerare.

TT rapporterade att en person ombord blivit sjuk under tiden till havs har en person ombord blivit sjuk och ska evakueras med helikopter.

Vid 17-tiden på fredagseftermiddagen uppgavs fartyget vara i hamn.

Även Viking Lines fartyg Gabriella blev sex timmar försenat till Helsingfors.

Metro.se har utan framgång sökt rederiet Tallink Silja.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro