ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pantade samma burk flera gånger – misstänks för bedrägeri

Emelie Nilsson · 26 Apr 2017
Uppdaterad 26 Apr 2017

Foto: Jurek Holzer/svd/tt


När en minderårig försökte att panta samma burk gång på gång i en butik slog personalen larm. Nu är personen misstänkt för bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

Personalen i en butik i Stockholmsförorten Hässelby la i tisdags märke till en minderårig person som gång på gång försökte panta samma burk för att på så sätt få betalt för den flera gånger. Polisen tillkallades och personen är nu misstänkt för bedrägeri.

Polisen är bekant med tillvägagångssättet men vill inte berätta exakt hur pantningsknepet går till eller hur många gånger den unge bedragaren lyckades panta burken innan det upptäcktes.– Jag vet hur det går till, men det vill jag inte sprida vidare, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen till Dagens Nyheter.

Han uppger för tidningen att pantbedrägerier inte är särskilt vanligt i Stockholmsområdet men att det förekommit mer i södra Sverige.

Den minderåriges målsman underrättades efter händelsen och en anmälan om bedrägligt beteende upprättades.– Vi skriver rapporten, får någon berättelse från personen och sedan lämnar vi över till sociala myndigheter, säger Kjell Lindgren.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro