ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pantdirektören mötte kidnapparna i rätten

Daniel Olsson · 12 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pantbanksdirektören såg fram emot ett liv som pensionär i drömvillan i Torslanda. Men den brutala kidnappningen i våras slog allt i spillror.– Det kändes inte som ett hem längre, utan som en brottsplats, sa den 64-årige mannen när han igår stod öga mot öga med de fem misstänkta kidnapparna i Göteborgs tingsrätts säkerhetssal.Firman har han sålt i förtid. Villan kommer inom kort gå samma väg. Möjligen lämnar han snart landet.– Jag har tänkt att jag måste fly härifrån, man kan ju inte bo där man bara blir nedslagen.

När de fem männen, i jeans och huvtröjor, stegade in i rättssalen granskade pantbanksdirektören dem noga en efter en. Sedan skakade han på huvudet. Han kände inte igen dem.Allt är svart, från några veckor före händelsen den 11 april och fram till uppvaknandet på Sahlgrenska några dagar senare.– Jag vaknade upp och min bror satt bredvid mig och frågade vad jag hette och var jag bodde. Jag visste ingenting, berättade han.

Med telefonlistor, fynd av blodiga kläder och ett utpekande från en kvinna som var med vid planeringen vill åklagaren visa att de fem männen tillsammans gjort sig skyldiga till människorov och försök till mord. Två män, 27 och 28 år, ska ha stått för planeringen, medan tre män, 20 och 21 år, ska ha utfört själva överfallet och dumpat direktören i ett skogsområde, inlåst i bagageutrymmet på sin egen bil. Alla nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro