ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paolo Roberto: Pappa trampade sitt eget vin

TT Spektra · 20 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Primo Paolo” har premiär i TV 4 Plus på tisdagen. 

”Primo Paolo” har premiär i TV 4 Plus på tisdagen. 


klar

Artikellänk är kopierad

Paolo Roberto är aktuell med tv-serien ”Primo ­Paolo”. Här får vi följa en matglad Paolo i hans ­pappas hemland Italien.I serien åker Paolo Roberto till sin pappas hemstad, Maddaloni, i Italien och lagar mat tillsammans med sina fastrar.

Hur ser ditt förhållande till mat ut?– För mig är det den näst största njutningen i livet. Det är kanske det jag ägnar mest tid och tankar åt. Jag håller på att bli en av mina fastrar.

Kommer matintresset från familjen?– Absolut. När jag växte upp i Sverige var det svårt att få tag på råvaror. Pappa och hans vapendragare importerade råvaror, de gjorde egen salsiccia. De importerade till och med vindruvor och trampade sitt eget vin.

Vilken är din favoriträtt?– Jag har några stycken, jag skulle inte kunna leva med att plocka ut en av dem, ragu napoletano, spaghetti vongole och pizza.

Har du någon gång misslyckats i köket?– Jaja. Det händer ju naturligtvis. Ibland försöker man experimentera. Men jag har inte bränt ner något kök.

Kan du mäta dig med din mamma?– Nej, det kan jag inte, haha. Hon är så bra morsan. Men när jag är 67 så kommer jag att vara lika bra som henne.

När började du laga mat?– Jag flyttade hemifrån ganska tidigt. Åt på Mc Donalds en vecka, men sen blev livet torftigt. Då började man ringa: ”Mamma, hur lagar man penne rabiata?”. Sen har jag alltid hjälpt till att laga mat. Hängt i kjolen på morsan, och även min pappa lagade mycket mat.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro