ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paolo Roberto: Valuev är ingen stor boxare

Metro.se · 10 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STRYK. – Tungviktsboxningen lider av att det är för många stora monster, säger före detta proffsboxaren Paolo Roberto.

Han vill inte kalla Nikolaj Valujev för en stor boxare, i annan mening än att han är 214 centimeter lång och 145–150 kilo tung.

– Valuev har slagit ut några boxare som är topp tio, men aldrig någon av de riktiga toppkillarna, de som är topp fem, säger Paolo Roberto.

Många boxningsfans drömmer om ett möte mellan Nikolaj Valujev och Vladimir Klichtko, men det är en fajt som bara kan gå åt ett håll, tror Paolo Roberto.

– Klichtko skulle vinna, förutsatt att fajten blir av innan han börjar tröttna. Klichko är en bättre boxare och är dessutom tillräckligt stor för att kunna rå på Valuev.

Vem tycker du är den bästa boxaren i världen just nu?– Klichtko. Det tycker alla, det är är bara att kolla på matchrankingen.

Skulle du rå på Valuev när du var på din absoluta topp?– Jag är welterviktare och en och sjuttifem. Det finns ingen welterviktare som skulle kunna rå på en tungviktare.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro