ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paolo Robertos pastasåser granskas

Hanna Anander · 27 Feb 2013
Uppdaterad 27 Feb 2013

Foto: Leif R Jansson/Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Paolo Robertos nya pastasåser blir ett fall för Livsmedelsverket. Det råder oklarhet om var ingredienserna i såsen kommer ifrån, och myndigheten tittar nu på ärendet.

– Det här är så dumt så att jag trillar baklänges. Jaga de som fuskar med maten istället , säger Paolo Roberto till Metro.

Det är en vetenskapsjournalist som skrivit till Livsmedelsverket med funderingar kring såserna av märket Paolos. Enligt anmälan finns det inget ursprungsland angivet på förpackningen, det står bara att ingredienserna kommer från den före detta proffsboxaren och tv-progamledarens "bakgård". 

Enligt Livsmedelsverket ska ursprungsland på en vara anges.” En konsument får aldrig luras att tro att livsmedlet kommer från ett annat land, en annan stad eller annan region än vad det faktiskt gör. Ibland måste tillverkaren därför komplettera märkningen med uppgift om ursprunget” står det på myndighetens hemsida.

Journalisten frågar sig nu vad som gäller i fallet med Robertos pastasåser: ”Kommer råvarorna från Italien, från Sverige eller från något annat land. Borde ursprungslandet inte anges?" Paolo själv uppger dock att det framgår på såsernas förpackning var ingredienserna kommer ifrån.

– Dom är gjorda i Motala, av de finaste italienska råvarorna, helt utan e-ämnen. Allt är enligt Livsmedelsverkets regler, säger Paolo Roberto.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Anander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro