ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappa gav 2-åriga dödssjuka dottern cannabis – nu får han inte träffa henne

Aron Andersson · 19 Jan 2015
Uppdaterad 19 Jan 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Pappan ville lindra smärtan hos sin cancersjuka dotter. Han hävdar att cannabisdosen hjälpte. Nu riskerar han fängelse. Men 60 000 har skrivit på ett upprop för att fria honom.

Australiensiska Adam Koessler greps tidigare i januari efter att ha gett cannabis till sin tvååriga dotter. Flickan har cancer och pappan menar att han tydligt kunde se hur drogen hade en smärtlindrande effekt.

– Hon sa: ’Pappa, magen gör inte ont’ och hon kunde äta rejält och började gå upp i vikt. Hennes energi ökade och hon ville gå ut med mig istället för att ligga på rygg med benen i vädret, säger han till Newcastle Herald.

Han åkte med sin dotter till Brisbane för att dottern skulle få ytterligare behandling, men greps på sjukhuset den 2 januari, för narkotikainnehav och för att ha gett narkotika till en minderårig.

I väntan på rättegång fick han till en början inte träffa sin dotter, vars tillstånd försämrats sedan cannabisbehandlingen avslutades. Hon behandlas nu på intensivvården. 

Händelsen har fått grupper som vill legalisera användandet av cannabis att reagera. Över 60 000 har skrivit på en namninsamling för att få politiker att hjälpa Adam Koessler. På sajten där namninsamlingen görs står det bland annat:

”Cannabis för medicinskt bruk har legaliserats i flera länder och områden världen över. Det finns rikligt med bevis som visar att det har välgörande effekt på cancerpatienter, utan de skadliga biverkningar och andra risker som finns med nuvarande behandling.”

Dessutom finns en särskild Facebook-sida för att stödja pappan, sidan har 36 000 fans. I fredags uppdaterades sidan med ett meddelande om att domstolen beslutat att Adam Koessler ska få träffa sin dotter. Han behöver dock ha med sig en läkare eller sjuksköterska under besöken. Senare under helgen stod det klart att sjukhuset inte lät honom träffa dottern – trots domslutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro