ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappa och son attackerades av stort gäng – pojke döms

Karl Enn Henricsson · 31 Aug 2018
Uppdaterad 31 Aug 2018
En 16-årig pojke döms för misshandel efter att ett gäng attackerade en pappa och son.

En 16-årig pojke döms för misshandel efter att ett gäng attackerade en pappa och son. Foto: Polisen


Pappan skulle hjälpa sin dotter att hämta en moped. Då gick ett ungdomsgäng till attack. Både pappan och hans son fick ta emot sparkar och slag. Nu döms en 16-åring för misshandel.

klar

Artikellänk är kopierad

Då pappan såg sin tonårsson attackeras av fyra killar, knuffade han bort dem. Då fick pappan själv sex killar mot sig, och föll till marken. Där fick ha ta emot mellan 10 och 15 sparkar medan han försökte skydda huvudet, har han berättat för polisen.

I augusti förra året följde pappan med sin dotter för att hämta en moped på en parkering i Bålsta. Även en kompis till dottern var med. Plötsligt kom ett gäng på upp till 15 personer springande. Pappan sa till dottern och hennes vän att sätta sig i bilen, varpå pappan och tonårssonen blev attackerade.

Målet för attacken ska ha varit dotterns vän, rapporterar mitti.se.

Pappan: Den psykiska smärtan är värst

Sonen har berättat hur två ur gänget höll i och slog honom, medan en tredje person sparkade honom i magen. Gänget sparkade också mot vännen, medan dottern klarade sig oskadd.

En 19-åring och en 16-åring åtalades för grov misshandel.

I rätten berättade pappan att det värsta var ”den psykiska smärtan av att sina barn i en utsatt situation”.

19-åringen frias nu, medan 16-åringen döms mot sitt nekande. Rätten lägger vikt vid att han har pekats ut som delaktig, och att polisen påträffade honom i närheten, en kort stund efter attacken.

Han döms dock endast för misshandel av normalgraden.

Motivet kan ha varit misslyckat rån

”Det har varit fråga om ett relativt kort händelseförlopp och att målsägandena inte har drabbats av allvarliga skador. Det faktum att de blivit angripna av flera personer samtidigt, samt att NN varit fasthållen och NN legat på marken när de blivit utsatta för våld, är visserligen försvårande och höjer gärningens straffvärde”, skriver rätten i domen.

Men: ”Enligt tingsrätten är dessa omständigheter dock inte tillräckligt försvårande för att brottet ska bedömas som grovt”.

16-åringen, som var 15 år vid brottstillfället, döms till ungdomstjänst. Han ska även betala skadestånd om totalt 22 000 kronor till pappan och tonårssonen.

Bakgrunden till attacken kan ha varit att dotterns vän var med och stoppade ett mopedrån tidigare samma år, skriver mitti.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro