ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappa skickade annan att göra faderskapstest

Leif Johansson · 20 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ville inte bli pappa och beslutade sig för att fuska med faderskapstestet. Han skickade en annan man på faderskapsutredningen, med falska ID-handlingar, som fick göra blodprov och DNA-test i hans namn.

UTPEKAD SOM PAPPA Bedrägeriet iscensattes när mannen, en 48-årig stockholmare, fick veta att han utpekats som pappa till en nyfödd flicka. Mannen betalade redan underhåll för två barn och ville inte ha fler. Han förfalskade därför ett ID-kort med sina egna personuppgifter men med ett fotografi på en annan man. Denne man, polisen har inte lyckats reda ut vem han är, fick sedan utföra faderskapsutredningen i 48-åringens namn. DNA-provet visade då att han inte kunde vara far till flickan.

AVSLÖJADES Men bedrägeriet avslöjades eftersom barnets mor visste att 48-åringen måste vara pappa till barnet, och den ofrivilliga pappan polisanmäldes. Fyrtioåttaåringen hävdade under rättegången som följde att han betalat 4 500 kronor åt en för honom okänd man som med hjälp av en skicklig advokat skulle hjälpa honom att smita undan faderskapet. Mannen har nu dömts till fem månaders fängelse av tingsrätten för bland annat urkundsförfalskning och anstiftan av osant intygande.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro