ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappa till attack med yxa – slipper fängelse

Jonas Andersson · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SKYDDSTILLSYN. När blir en serie hot så allvarliga att de ska bestraffas med fängelse? Om detta råder det delade meningar mellan Blekinge tingsrätt och hovrätten över Skåne och Blekinge.En januarikväll förra året utsatte en 50-årig Blekingebo sin fru och svägerska för flera hot. Även familjens tre barn och svägerskans dotter var närvarande.

50-åringen, som var berusad, blev uppretad av en diskussion. Han började kasta och välta omkull föremål. Han knuffade frun och skrek svordomar och hotelser. Han slog sönder en porslinstomte framför svägerskans 2,5-åriga dotter. Han högg en kniv i bordet och slog sönder en telefon. Han hämtade ett gevär, ett basebollträ och en bajonettkniv och sa åt kvinnorna att ”nu ska ni få”. Han gick även ut och började hugga i huset med en yxa samt slog sönder en soffa på altanen.

Blekinge tingsrätt dömde i februari förra året mannen till åtta månaders fängelse. Men hovrätten anser att hoten ”sedda för sig inte är av särskilt allvarligt slag” och dömer i stället mannen till skyddstillsyn med behandling för alkoholproblem.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro