ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan agade – mamman åtalas

Petra Martinsson · 18 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Pågick i två år – fallet tas upp i Malmö tingsrätt

klar

Artikellänk är kopierad

I över två år misshandlades barnen av sin pappa. Mamman, som lämnade barnen hos honom, visste vad som hände och är medskyldig.

Det menar åklagaren som vid Malmö tingsrätt i går åtalade mamman för medhjälp till grov fridskränkning. Paret är separerat. Flera dagar i veckan bodde de tre barnen hos sin pappa när mamman jobbade natt som vårdare. Enligt förundersökningen visste barnen varje gång vad som väntade. Pappan ska ha slagit barnen i ansiktet, på benen och på baken.– Det kändes efteråt att det värkte, efter att han gjort det så värkte det, berättar en av flickorna i förhör.

Mamman ska ha berättat för skolsköterskan att pappan slog barnen i uppfostringssyfte, så som han själv hade blivit uppfostrad. Det var en skolsköterska som slog larm om barnens situation. I den kommande rättegången kommer hon, en mormor och en socialsekreterare att höras för att bevisa att mamman kände till misshandeln, något som hon i senare polisförhör själv inte vill erkänna. Pappan åtalas för grov fridskränkning. Han nekar till brott.

Enligt åklagaren har mamman ansvar för att hennes barn inte utsätts för kroppslig bestraffning. Åklagaren menar att mamman tvärtom främjat den regelbundna misshandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro