ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan anhållen för brutalt barnamord

TT · 18 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Det är pappan till barnen, tre och ett år, som är misstänkt för att ha berövat dem livet.Det bekräftar Västeråspolisens presstalesman Sven-Åke Hammar för TT.

Den 28-årige mannen är anhållen som skäligen misstänkt för mord i två fall och försök till mord i ett fall.

Enligt vad TT erfar så är bevisningen mot mannen svag. Polisen jobbar nu för högtryck för att hitta bevis som kan binda den skyldige till morden på barnen. Men än så länge har man inte kommit särskilt långt och det är därmed osäkert om pappan kommer att begäras häktad, enligt TT:s källa.

En manlig bekant hittade kvinnan och hennes två barn knivskurna i en villa i Arboga strax efter klockan sju på kvällen. De tre fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där barnen, två och fyra år gamla, avled av sina skador.Mamman flyttades till neurokirurgen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt ett meddelande från sjukhuset hade kvinnan mycket allvarliga skador. Några nya uppgifter om hennes tillstånd fanns inte tidigt på tisdagsmorgonen.Några timmar efter knivattacken greps pappan i Motala. Mannen – född 1980 – anhölls, misstänkt för att ha knivskurit barnen och deras mamma.– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall och mordförsök i ett fall, sade Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanlands län, till TT. Den anhållne pappan har i de inledande förhören nekat till brott.

Pappan är sedan i november förra året misstänkt för olaga hot och misshandel mot barnens mamma i ett mål som ligger öppet och oavslutat i Köpings tingsrätt.För ett år sedan dömdes han för misshandel av en man.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro