ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan gillade inte dotterns date – krävde 50 000 kronor

Tobias Andersson Åkerblom · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014

När dottern besökte sin partner i Tyskland ska pappan ha ringt och hotat att döda henne och sälja hennes pass i Irak – om han inte fick 50 000 kronor. Nu åtalas han för försök till utpressning.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 15 juli som pappan i 40-årsåldern ringde och hotade sin dotter till livet, enligt åklagaren. Då ska hon ha befunnit sig i Tyskland för att hälsa på sin partner, pappan till hennes barn. Tidigt på morgonen ringde partnerns mobil, enligt åtalet. När dottern svarade ska pappan ha sagt att hon skulle betala 50.000 kronor, annars skulle han döda henne och sälja hennes pass i Irak.

Den femte augusti ska han ha upprepat hotet. Dottern hade då varit på en matbutik i en västsvensk kommun, när pappan kom körande i en bil, enligt åtalet. Han ska han stannat till bredvid henne och sagt att han skulle anlita en mördare om hon inte betalade. Dottern har även ansökt om kontaktförbud.

I förhör med polisen hävdar pappan att dottern ljuger och har hittat på allting. Dottern berättar i förhör att hennes familj aldrig ville acceptera hennes partner, och att de ville att hon skulle göra abort när hon blev gravid. Varför pappan ska ha velat ha just 50 000 kronor säger hon sig inte veta. I slutet på förra veckan åtalades pappan för försök till utpressning vid Varbergs tingsrätt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro