ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan mördades framför sina småbarn – efter fruns mordkomplott

Filip Joelsson · 18 Okt 2018
Uppdaterad 18 Okt 2018
Kvinnan bistod med information till mördaren om var hennes man befann sig. Efter mordet ringde hon själv 112.

Kvinnan bistod med information till mördaren om var hennes man befann sig. Efter mordet ringde hon själv 112. Foto: TT


Den 10 december 2016 blev en man ihjälskjuten i en lägenhet i Västerås, framför sin fru och deras tre döttrar. Nu har en 35-årig man dömts för mordet, och den mördade mannens fru för medhjälp. Hon ska ha varit med och planerat mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen utspelade sig i en lägenhet i Västerås natten till den 10 december 2016.

En man, hans fru och deras tre döttrar låg och sov på vardagsrumsgolvet i en släktings lägenhet, när någon plötsligt krossade en fönsterruta och började skjuta in i lägenheten. Mannen träffades med flera skott och dog av sina skador. Ingen annan träffades av skotten.

Frun till den mördade mannen ringde själv till 112 och berättade att hennes man blivit skjuten.

Frun lejde torpeden

Nu har en 35-årig man dömts i Västmanlands tingsrätt till livstids fängelse för mordet. Den mördade mannens fru döms för medhjälp till mord.

I domen framkommer att kvinnan tiden innan mordet på sin man inlett en relation med den dömde mördaren, och att dessa via tusentals sms och samtal sedan planerat mordet tillsammans.

”Cirka en timme innan hennes make skjuts till döds inför ögonen på henne och deras tre barn skickar hon ett sms till 35-åringen med ordet ”hej”. Därefter upphör deras kontakt helt och deras telefoner försvinner för att aldrig användas igen”, skriver tingsrätten.

DNA på hylsa i lägenheten

Den tekniska bevisningen mot mannen är omfattande. Bland annat har DNA från mannen hittats på en patronhylsa innanför den sönderslagna rutan till lägenheten, och vid en husrannsakan hemma hos 35-åringen har patroner hittats som kunde kopplas till mordvapnet.

I domen framkommer också att 35-åringen är en van pistolskytt och tränad i att sikta och skjuta i mörker.

”Annan påföljd än livstids fängelse är utesluten”

Enligt tingsrättens bedömning har omständigheterna kring mordet varit av sådan karaktär att allt annan än livstids fängelse varit uteslutet.

– Eftersom skjutningen var att bedöma som en avrättning av en aningslös och skyddslös person i ett rum där även hans tre små barn befann sig har vi kommit fram till att omständigheterna är så försvårande att någon annan påföljd än livstids fängelse är utesluten, säger rättens ordförande, rådmannen David Viktorsson Harrby, i ett pressmeddelande.

35-åringen döms även för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.  Kvinnan döms för medhjälp till mord och straffet tolv års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro