ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan släpptes – inte längre anhållen

TT · 19 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Polisen är tillbaka på ruta ett i utredningen av de brutala knivmorden i Arboga. På onsdagen släpptes mannen som suttit anhållen.

Nu hoppas polisens att barnens mamma ska kunna avslöja vem som låg bakom attacken på familjen.

Under onsdagseftermiddagen satt barnens pappa, en 28-årig man, i ett cirka tre timmar långt förhör i polishuset i Västerås.

Mannen greps i Motala några timmar efter att hans två barn och förre detta hustru hittats knivskurna i en villa i Arboga i måndags kväll. Barnen, en ettårig flicka och en treårig pojke, avled av sina skador medan den 23-åriga mamman skadades allvarligt.

28-åringen, som hela tiden nekat till anklagelserna, har varit skäligen misstänkt för två mord och ett mordförsök.

Klockan 16.15 på onsdagen kom beskedet om att mannen försatts på fri fot. Hans advokat Kari Skönebrant berättar att 28-åringen har haft några mardrömsdygn.

- Först fick han veta att hans barn var mördade och sedan att han var misstänkt för att vara förövaren. Det är ett fruktansvärt trauma han har blivit utsatt för, säger Skönebrant till TT.

Skönebrant vill inte uppge vad hans klient har berättat i förhör om sitt alibi utan hänvisar till förundersökningssekretessen.

Jan Sjöberg, kriminalinspektör vid polisen i Västmanland, säger det inte fanns några skäl till att hålla kvar mannen som anhållen och bevisen skulle aldrig ha räckt till häktning.

Kvarstår misstankarna mot honom?- Han är inte avskriven ännu.

Har han alibi?- Det är en av anledningarna till att det inte räcker för att ha honom kvar.

Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanlands län, säger att den berättelse mannen lämnat om sin måndag verkar ha stämt och att den tekniska bevisningen som finns inte kunnat kopplas till honom.

Onsdagens beslut innebär att mördarjakten fortsätter. Någon annan misstänkt finns inte gripen.

En av de möjligheter som polisen sätter sitt främsta hopp till är att den 23-åriga kvinnan ska kunna berätta om vem det var som anföll henne och barnen.

Kvinnan vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador.

- Vi avvaktar bara att det ska bli möjligt att höra henne. Så fort läkarna säger att det går att höra henne så gör vi det. Om hon har en minnesbild av vad som hänt underlättar det utredningen, säger Börje Strömberg.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro