ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappan slog ihjäl dottern med slägga

TT · 8 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 29-årig man misstänks ha dödat sin femåriga dotter i Norge. Polisen tror att flickan dödades med en slägga, rapporterar NTB.

Ambulanspersonal som tog hand om flickan kunde snabbt konstatera att skadorna på flickan inte hade uppstått vid krocken.Enligt tidningen Verdens Gang bar en kriminaltekniker i onsdags en slägga från mannens lägenhet.Polisen tror inte enligt VG att motivet till mordet var en vårdnadskonflikt. Pappan sägs ha haft ett nära och bra förhållande till dottern sedan en domstol till slut gav honom vårdnaden efter en långvarig konflikt med mamman.-Han älskade dottern. När han fick vårdnaden om henne dansade han på rosa moln, hävdar en vän till 29-åringen enligt VG:s nätupplaga. Pappan ska också ha ändrat livsstil. Tidigare har han gjort sig skyldig till flera våldshandlingar efter att ha druckit.Polisen ville inte säga något om ifall han var alkoholpåverkad när han greps.Polisen undersöker möjligheten att 29-åringen försökte ta sitt liv genom att krocka med bilen på förra flickvännens gård. Hon bröt med mannen nyligen.Efter att ha dödat flickan körde han henne till gården där hans före detta flickvän bor. På gårdsplanen körde han med kraft in i en bil som stod parkerad för att dölja brottet.Polisens utredare tror att 29-åringen dödat dottern i sin lägenhet i Kragerö, i södra Norge, innan han körde flickan den flera mil långa vägen till Drangedal i tisdags kväll. Bland annat tyder flickans skador på det.Vicepolischefen Runar Karlsen vill inte kommentera förhållandet mellan den misstänkte 29-åringen och de boende på gården. Men enligt Aftenposten bor exflickvännen där. Hon är dock inte mor till femåringen, enligt Verdens Gang.Mannen misstänks för överlagt mord, men polisen antyder redan efter förhör att anklagelserna mot mannen kan komma att utvidgas. Bland annat på grund av att kollisionen med den parkerade bilen i Drangedal var ett försök att dölja mordet. Bilen ska genomgå teknisk undersökning.Enligt polisen kommer häktningsförhandling att hållas på torsdagen.Mannens advokat vill inte kommentera uppgifterna och enligt Aftenposten har mannen inte erkänt.29-åringen, ska enligt tidningen, ha hotat modern till femåringen och hennes nye man förra året. Polisen beslutade då om besöksförbud, men förbudet upphävdes av tingsrätten i Nedre Telemark.Besöksförbudet gällde dock inte den femåriga flickan.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro