ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappans fina ord till dottern: "Hjärtat slår fortfarande fort

Johan Wikén · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
Pappa Vikander skriver att han är "glad, happy and relieved".

Pappa Vikander skriver att han är "glad, happy and relieved". Foto: TT


Alicia Vikander vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Det är inte konstigt att pappa Svante Vikander är stolt. "Hjärtat slår fortfarande fort, skriver han till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Alicia Vikander plockade hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll tidigt på måndagsmorgonen. Hyllningarna rasar in från alla håll och kanter.

Det var en stolt mamma som på plats bevittnade sin dotter ta hem filmvärldens finaste pris.

– Vi är jättelyckliga här, säger Maria Fahl Vikander   till SVT.

►LÄS MER: Alicia Vikander: "Jag vill tacka alla er där hemma"

Även pappa Svante Vikander är självklart mycket stolt efter dotterns prestation. "Hjärtat slår fortfarande fort. Väldigt fort. Så glad, happy and relieved", skriver han i ett sms till Expressen.

Alicia Vikander var märkbart rörd när hon tog emot sitt pris. Efter vinsten berättade hon om sin resa till filmvärldens finrum.

– Jag är hedrad att jag fått vara en del av den här kvällen. Varje kväll, varje år var jag vaken och kollade på Oscarsgalan som yngre. Personligen är detta ett firande av film och personer bakom det, och jag är hedrad att få vara en del av det. Jag trodde aldrig, när jag var hemma, att jag ens kunde göra två filmer på engelska, säger hon enligt Expressen.

LÄS MER: Här visar Vikander upp svenska jultraditioner i amerikansk tv

Det var 41 år sedan en svensk vann en Oscar som skådespelare. Då var det Ingrid Bergman, för ”Mordet på Orientexpressen”, som vann. Hon har vunnit tre gånger totalt. Även Greta Garbo, Ann Margret, Lena Olin och Max von Sydow har varit nominerade – men de har aldrig vunnit.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro