ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappans glömska kan straffas efter tragedin

Johan Mårtensson · 10 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Mycket pekar nu på att Eslövspappan som glömde sin son i bilen kommer att åtalas för att ha vållat barnets död. Alternativet är ett strafföreläggande. Att mannen ska slippa straff är inte längre aktuellt, enligt åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

På den här parkeringsplatsen i Eslöv dog tvååringen efter att hans pappa glömt honom i bilen en hel dag.
På den här parkeringsplatsen i Eslöv dog tvååringen efter att hans pappa glömt honom i bilen en hel dag.Foto: Scanpix

När mannen i slutet av arbetsdagen kom på att han glömt att lämna sonen på dagis var det för sent. Tvååringen avled efter att ha suttit fastspänd i flera timmar i den heta bilen. Ända sedan tragedin i Eslöv i maj har chefsåklagare Mats Svensson varit öppen för att låta pappan slippa åtal och istället ta beslut om åtalsunderlåtelse. Men när utredningen nu är klar meddelar Mats Svensson att han utesluter att mannen ska slippa straff.

– Även om han kommer att lida livet ut och måste leva med tanken på att han av oaktsamhet berövat sin son livet är det inte längre aktuellt med åtalsunderlåtelse. Det handlade ju inte om ett ögonblicks verk, utan det är så pass allvarligt det han har gjort att jag vill ha en lagföring på något sätt, säger Mats Svensson.

Utredningen kommer nu att överlämnas till Eslövspappan och hans försvarare. Under tiden ska Mats Svensson fundera på hur han ska gå vidare med fallet.

– Nästa vecka kommer jag att fatta beslut om jag ska väcka åtal, eller om jag ske ge pappan villkorlig dom med strafföreläggande utan att gå till domstol, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro