ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pappersbråket om Facebook

Aron Andersson · 4 Feb 2014
Uppdaterad 27 Dec 2015
FacebookPaper_580

FacebookPaper_580


klar

Artikellänk är kopierad

Facebooks nya tidningsapp ”Paper” uppmanas byta namn av FiftyThree. Deras Ipad-app går ut på att rita på surfplattan och har egentligen bara en likhet med Facebooks – namnet. Men en teknikalitet kan göra att det sociala nätverket slipper lyssna på invändningen. Fiftythree-appen heter nämligen ”Paper by FiftyThree”.

Sedan några dagar tillbaka har Facebook lanserat sin tidningsapp ”Paper” till App Store i USA. (Det går att komma åt appen i Sverige också men då krävs lite fix och trix). Enkelt beskrivet mixar den statusuppdateringar, nya bilder, länkar med nyhetsmaterial och skapar en personlig ”tidning” för varje användare.

Appen har dessutom alla de notifieringar och meddelanden som finns på vanliga Facebook vilket innebär att den i själva verket bara är ett nytt, och något omdesignat, sätt att använda Facebook på.

FiftyThree hade alltså stora invändningar på Facebooks val av namn vilket företagets vd förklarade i ett blogginlägg. Där uppmanar han Facebook att byta namn på sin nya app. Men en invändning mot Fiftythrees invändning (är ni med nu?) är alltså att deras app faktiskt heter ”Paper by FiftyThree”. DESSUTOM finns det flera andra appar som också heter ”Paper”.

Men i sitt inlägg skriver FiftyThrees vd Georg Petschnigg: ”Vad ska Facebooks historia bli? Kommer de att vara företagsjätten som mobbar utvecklare? Eller kommer de vara kvicktänkta, erkänna ett misstag, och åtgärda det?”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro