ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Par från Göteborg åtalas för våldtäkt

Daniel Olsson · 25 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett Göteborgspar i 30-årsåldern åtalas för att tillsammans ha tvingat två unga kvinnor till samlag. Samtidigt filmades övergreppet.

Händelseförloppet filmades av paret som uppger att det rörde sig om frivilligt sex, om än med sadomasochistiska inslag, och att kvinnorna först efteråt måste ha ångrat sig och kontaktat polisen.

Enligt åklagarens stämningsansökan har den åtalade mannen och kvinnan slagit de båda yngre kvinnorna med händer och olika redskap, tagit hårda grepp om deras hals och nacke samt i perioder uppträtt både aggressivt och hotfullt mot dem.

Enligt åklagaren ska kvinnorna ha sagt ”nej” och ”nej, jag vill inte” flera gånger och haft svårt att värja sig mot paret, som beskrivs som fysiskt större och äldre.

Paret hävdar å sin sida att det varit en del av ”spelet” mellan de fyra.– Det är åklagaren som har bevisbördan, som ska visa att gärningsmännen uppfattat att de inte ville, säger den åtalade mannens advokat Urban Rogers.  

Den åtalade mannen och kvinnan är tidigare ostraffade och nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro