ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Par misstänks ha misshandlat sina barn med läderbälten och rep

Clarence Frenker · 7 Nov 2013
Uppdaterad 7 Nov 2013

I över två års tid misstänks det 30-åriga paret ha slagit sina tre barn med läderbälten och rep. Det yngsta av barnen var bara tre år när misshandel ska ha börjat. Nu åtalas paret för grov fridskränkning.

klar

Artikellänk är kopierad

Läderbälte, hopprep och cykelslang var några av de tillhyggen som föräldrarna ska ha använt sig av när de slog sina barn.
Läderbälte, hopprep och cykelslang var några av de tillhyggen som föräldrarna ska ha använt sig av när de slog sina barn.Foto: Polisen

En man och en kvinna, båda i 30-årsåldern, har åtalats i Solna tingsrätt för flera fall av grov fridskränkning av sina tre barn.

Paret ska, enligt den stämningsansökan som lämnats in, regelbundet och systematiskt mellan februari 2011 och september i år ha slagit barnen med olika bälten och rep.  Vid flera tillfällen ska de även ha kastat vattenfyllda glas på dem.

Barnen var tre, fyra och tolv år gamla när misshandeln ska ha börjat.

Enligt kammaråklagare Camilla Waering vid Västerorts åklagarkammare har våldet orsakat smärta och rodnad och ”utgjort led” i upprepande kränkningar.

Paret greps, anhölls och häktades i slutet av september efter att flera orosanmälningar inkommit till socialtjänsten. Vid ett hembesök berättade barnen själva för socialsekreterarna om vad de utsatts för.

Polisen har beslagtagit ett flertal skärp, rep och cykelslangar som misstänks ha använts vid dåden.

Kvinnan medger att hon vid ett tillfälle slagit två av barnen, men i övrigt förnekar de båda brott.

Rättegången inleds inom två veckor.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro