ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Par rånades i sitt eget hem

Madeleine Korneliusson · 14 Aug 2013
Uppdaterad 14 Aug 2013

Tidigt under onsdagsmorgonen utsattes ett par i Askim för ett väpnat rån i sitt eget hus. Att tjuvar bryter sig in för att råna är dock mycket ovanligt, menar polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix/arkiv

Det var klockan 05.25 i går som två maskerade män tog sig in i en villa i Askim genom ett köksfönster.

Männen var beväpnade med ett pistolliknande föremål och kniv och krävde att få kontanter och smycken av paret som bor i huset.

Under rånet blev mannen i huset knivskuren i armen. Det är ännu oklart om de lyckades stjäla någonting.

Att utsättas för ett rån i sitt eget hem är dock väldigt ovanligt. Det menar Anders Klingberg, chef för den allmänna sektionen på polisens utredningsenhet i Storgöteborg.

– Det här är i det närmsta helt unikt. Tyvärr så förekommer inbrott i bostad ganska flitigt, men det som hände i Askim är definitivt inte vanligt.

Än så länge är det oklart om rånet från början var tänkt som ett inbrott, eller om det var planerat.

– Ärendet ligger fortfarande på kriminaljourens bord, men jag kan tänka mig att det handlar om ett vanligt inbrott som gått överstyr. Man överraskas av att någon är hemma och så blir det till ett rån, säger Anders Klingberg.

Skulle man utsättas för ett rån i sitt hem så är det bäst att försöka hålla sig lugn.

– I det här fallet har man rätt som målsägande att använda sig av så mycket våld som krävs för att avstyra det hela. Men använder man våld finns också risken att man kan bli utsatt för det.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro