ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paret åtalas för misshandel av sin baby

Evelina Olsson · 14 Dec 2012
Uppdaterad 14 Dec 2012
Det var en BVC-sköterska som upptäckte att allt inte stod rätt till i familjen.

Det var en BVC-sköterska som upptäckte att allt inte stod rätt till i familjen. Foto: Scanpix


Den fyra månader gamla flickan grät. Då ska pappan ha gått till attack med slag och bett. Flickan tvingades också ligga med ett brutet ben i över en vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett pappa i nordvästra Skåne misstänks ha misshandlat sin fyramånaders baby med knytnävsslag och bett. Mannen ska även ha brutit den lilla flickans ena ben. Nu åtalas pappan för grov fridskränkning samt grov misshandel av barnet.

Även mamman åtalas för grov misshandel för att inte ha tagit barnet till sjukhus utan låtit det ligga med brutet ben i mer än en vecka. Föräldrarna nekar till brott och skyller på varandra.

Historien uppdagades av BVC-sköterskan som fattade misstankar mot familjen efter ett besök. Den lilla flickan hade då ett blåmärke på kinden som pappan bortförklarade med att han hade ”pussat för hårt”. Barnet utvecklades också dåligt och hade inte gått upp tillräckligt mycket i vikt.

– Jag fick en obehaglig känsla av att allt inte stod rätt till med familjen, säger sköterskan i förhör. 

På frågan om varför mamman inte tog barnet till sjukhus efter att mannen ”knäckt benet som en pinne” svarar kvinnan att hon inte vågade.

– Det är inte jag som bestämmer, det är min man, förklarar hon i förhör.

Av förundersökningen framgår det att barnet ska ha misshandlats när hon gråtit eller kräkts upp sin mat. Pappan ska då ha slagit henne med knytnävsslag i magen, gett henne örfilar samt bitit henne i ansiktet.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro