ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paret fick bilen vandaliserad – döms för att ha gömt kamera i fågelholk

Malin Jansson · 31 Jan 2018
Uppdaterad 31 Jan 2018
Fågelholken på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Fågelholken på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: TT


Efter att ha fått sin bil vandaliserad monterade ett par in en kamera i en fågelholk. Men en anonym tipsare rapporterade till polisen – och paret döms nu för brott mot övervakningslagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett par i Luleå monterade en kamera i en fågelholk för att kunna bevaka en parkeringsplats. Orsaken var att paret vid upprepade tillfällen fått sin bil vandaliserad – och syftet med övervakningen var att avslöja den som låg bakom vandaliseringen, skriver SVT Norrbotten. 

Men en anonym tipsare anmälde saken till polisen och paret döms nu för brott mot övervakningslagen då de saknat tillstånd.

Kameran var kopplad till en manöverdosa som kopplats in i parets tv och den olagliga kameraövervakningen ska ha pågått mellan den 1 januari och 17 januari i år.

Mannen, som nekar till brott, måste nu betala 8 000 kronor i böter. Kvinnan erkänner dock och får betala 2 000 kronor i böter. Därutöver blir paret dessutom av med sin kamera och tvingas till att betala 800 kronor var till Brottsofferfonden.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro