ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paret har 34 barn – så här firar de jul

Emma Björkman · 24 Dec 2014
Uppdaterad 24 Dec 2014
Hela familjen samlad. 

Hela familjen samlad.  Foto: Blessedbyachild.blogspot.se


klar

Artikellänk är kopierad

Paul och Jeane Briggs.
Paul och Jeane Briggs.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Familjens hus har byggts upp till dubbel storlek för att rymma alla barn. Det har nu nio sovrum och är över 450 kvadratmeter stort.
Familjens hus har byggts upp till dubbel storlek för att rymma alla barn. Det har nu nio sovrum och är över 450 kvadratmeter stort.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
För barn med spring i benen finns det en fotbollsplan och två basketplaner i trädgården.
För barn med spring i benen finns det en fotbollsplan och två basketplaner i trädgården.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Huset har även två pooler som familjen gärna nyttjar.
Huset har även två pooler som familjen gärna nyttjar.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Familjen odlar mycket egna grönsaker.
Familjen odlar mycket egna grönsaker.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Några av barnen på Halloween.
Några av barnen på Halloween.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se
Familjefoto under en utflykt.
Familjefoto under en utflykt.Foto: Blessedbyachild.blogspot.se

Tycker du att julen kan bli kaotisk? Föreställ dig att fira den med 34 barn som alla är dina egna. Jeane och Paul Briggs har fem biologiska barn och 29 barn som de adopterat från andra länder. Så här firar de jul. Jeane Briggs, 58, har velat adoptera så länge hon kan minnas. Det började med att hon och hennes make Paul, 59, som hon nu varit gift med i 38 år, var fosterföräldrar som ömmade extra för barn med särskilda behov. En dag när hon var i kyrkan 1985 såg hon en bild av en tvåårig pojke som bodde på ett barnhem i Mexiko. Han var blind och hade blivit misshandlad så illa att han fått hjärnskador och flera av hans ben i kroppen var brutna. – Jag såg honom och visste att han kunde bli vårt barn. Jag visste direkt att vi skulle adoptera honom, säger hon till BBC. Det gjorde paret – men de slutade inte där. Nu består deras familj i Falling Waters, West Virginia i USA av 34 barn – fem biologiska och 29 som är adopterade från bland annat Mexiko, Ghana och Ukraina. Och snart kommer deras familj bli ännu större – paret är mitt i en process för att adoptera två fem månader gamla pojkar från Ghana. – Den ena pojken, Jabin saknar armar och ben och den andra babyn John, som inte är släkt med honom, har inga fötter. De båda övergavs i vildmarken och lämnades att dö, skriver Jeane Briggs i ett mejl till Metro. Som troende är julen en viktig högtid för familjen. De började dekorera sitt hus redan innan Thanksgiving i år. – Jag vill att vårt hem ska kännas som en magisk plats under högtiderna. På julkvällen har vi enbart tända ljus, inga elektriska ljus är tillåtna förutom de i dekorationerna. Julklapparna brukar familjen öppna tidigt på dagen – varje barn får en egen julstrumpa. – Vi har två barn, Levi och hans syster Grace som firar sin första jul. Det har varit en glädje att se varje barn uppleva julen och hur det är att fira den i en familj. Jeane Briggs skriver att hon och maken, på grund av sina många barn, ofta får frågan hur de tacklar julen. – Då brukar jag svara att vi sprider mycket glädje i vårt hem genom aktiviteter, musik, mat och att bara vara tillsammans och umgås under julen. Vi planerar enkla saker som skänker oss glädje. Att sitta runt den öppna spisen och läsa, titta på en julfilm, äta goda tilltugg, sjunga julsånger och gå ut och titta på all julbelysning är några av sakerna vi tycker om.

Familjen Briggs har valt att adoptera barn som är behov i av läkarvård, inlärningssvårigheter eller som ansetts vara svåra att placera. Bland deras barn finns de som varit drabbade av polio och cancer, barn med autism och barn som blivit övergivna.  – Till den som funderar på att adoptera vill jag säga att det kommer att vara en åktur med många känslomässiga upp- och nedgångar. Det kan vara väldigt stressande men förhoppningsvis kommer barnet att komma hem, skriver Jeane Briggs och fortsätter:  – Det kan vara tufft att bo med så många med människor men det har också fördelar. Det finns alltid någon att leka med, någon som uppmuntrar dig och som du kan dela livets glädjeämnen med. Den stora familjen har fått stor uppmärksamhet i flera medier. – Vi förväntade oss inte all den här uppmärksamheten överhuvudtaget. Jag delade bara en bild och en länk på en föräldrablogg och dagen därpå blev jag kontaktad av ”The today show”. Efter det har det varit fler artiklar än jag kan räkna. Vi är glada att vår berättelse har fått andra att överväga adoption, i synnerhet av barn som vi adopterat, med särskilda behov eller äldre tonåringar, skriver Jeane Briggs.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro