ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paret Obama har tecknat avtal med Netflix

Valerie Kaspersen · 21 Maj 2018
Uppdaterad 21 Maj 2018
Paret Obama går från Vita huset till underhållningsbranschen.

Paret Obama går från Vita huset till underhållningsbranschen. Foto: Wikimedia commons


USA:s förre president, Barack Obama, har tillsammans med hustrun Michelle tecknat ett avtal med streamingtjänsten Netflix.

klar

Artikellänk är kopierad

Kontraktet löper under flera år, enligt New York Times. Det före detta presidentparet ska producera tv-serier och filmer för Netflix. Fokus kommer att vara serier som berör frågorna som låg Barack Obama varmt om hjärtat under hans år som president.

”Ett av de enkla nöjena under vår tid i allmänhetens tjänst var att möta så många fascinerande människor från alla delar av samhället och att hjälpa dem att dela sina erfarenheter med en bredare publik”, säger Barack Obama i ett uttalande.

Förutom kontraktet med Netflix har paret även startat ett produktionsbolag, Higher ground productions. Obama har sagt att de inte kommer att använda sin nya plattform för att starta en kampanj mot den nuvarande presidenten.

Ted Sarandos, contentchef för Netflix, tror att kontraktet med paret Obama kommer att gynna publiken. “Vi är oerhört stolta över att de har valt Netflix till sitt hem för sitt formidabla historieberättande”, säger Sarandos i ett uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro