ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Parfym kan göra män trognare

Sofia Brunzell · 16 Nov 2012
Uppdaterad 16 Nov 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Det är hormonet oxytocin – som också kallas kärlekshormonet – som gör män mer trogna, visar en ny studie från Universitetet i Bonn i Tyskland, uppger NBC. Om det används i en spray eller i en parfym skulle det kunna minska risken att män kommer för nära andra "attraktiva" kvinnor än dem som de är tillsammans med.

I experimenetet deltog heterosexuella män som hade ett förhållande med en kvinna. Männen delades upp i två olika grupper. Den ena hälften fick en nässpray som innehöll oxytocin, medan den andra hälften fick ett som inte innehöll några spår av oxytocin. 

De männen som hade fått oxytocin höll sig på upp till 15 centimeter längre avstånd från en okänd ”attraktiv” kvinna de fick möta, jämfört med den andra gruppen män.

Det är sedan tidigare känt att kärlekshormonet oxytocin ökar tilliten i ett förhållande och minskar antalet konflikter mellan ett par.

En studie som kom tidigare i år visar också att ett par med en hög nivå av oxytocin i ett tidigt skede av förhållandet var tillsammans sex månader senare än par med längre nivå av hormonet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Brunzell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro