ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Paris går charmkurs

Tomas Lundin · 10 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mimaren på bilden har ingenting med artikeln att göra.
Mimaren på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: Scanpix

TREVLIGARE.  Paris är världens mest besökta storstad. Men det är inte tack vare parisarna.

Bilden av den snipiga fransosen som inte vill prata engelska och vägrar visa vägen verkar stämma. I en undersökning som genomfördes av Global Market Institute hamnade parisarna på plats 52 av 60 städer när det gäller otrevlighet.

Men nu ska det bli ändring på det. Med Eiffeltornet som fond lanserade Paris borgmästare Bertrand Dalanoe i måndags en charmoffensiv, rapporterar AFP.

Parisarna ska "ta tid åt att ge information till besökare" och "använda färdigheter i främmande språk för att svara dem". I klartext: Sluta rynka på näsan åt turister och låtsas att de inte kan engelska.

I gengäld ska besökarna "respektera staden och använda offentliga färdmedel", "pröva franska produkter" och "uppleva den parisiska livsstilen". I klartext: Sluta försöka betala med dollar och åka taxi till McDonalds.

Trots att besökarna ogillar parisarnas stil vill 97 procent återvända, enligt en undersökning på uppdrag av Paris turistbyrå. Var femte parisare livnär sig på ett eller annat sätt på turism.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro