ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Parken Zoo målar över nidbilder

Frida Sundkvist · 4 Jul 2013
Uppdaterad 4 Jul 2013

Foto: Läsarbild


Parken Zoo i Eskilstuna målar över nidbilder i sitt barntåg efter att en mamma reagerat starkt på dem. – Intentionen var inte att upplevas som rasistiska, säger nöjesparkschefen Pontus Ekenstierna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Läsarbild

Förra året fick Parken Zoo svidande kritik för hur nöjesparken hanterar sina djur. Nu är parken i blåsväder igen. På djungeltåget som kör runt barn i parken fanns nidbilder av svarta personer. På en av de målade bilderna ses en vit man klättra ut en kokande kittel, när den svarta mannen sover. 

En mamma reagerade starkt på bilderna och hörde dagen efter besöket av sig till Parken Zoo. På mindre än en timme fattade Parken Zoo:s nöjesparkschef Pontus Ekenstierna beslutet att täcka över de tecknade bilderna.

– Jag har nu personligen tittat på tåget och jag är villig att hålla med om att det kan uppfattas som nidbilder, även om intentionen från vår sida givetvis inte varit att upplevas som rasistiska eller på något sätt uppröra eller såra någon, skriver Pontus Ekenstierna till mamman. 

Parken Zoo ska nu omgående sätta klistermärken för bilderna. När sommaren är slut ska tåget sedan lackeras om till säsongen 2014.

Vd:n för Parken Zoo, Irja Bäckström, bekräftar att bilderna kommer att målas över.  – Vi vill inte att någon ska tycka att bilderna är stötande, säger hon. 

De tecknade bilderna har funnits i Parkens Zoo sedan 2002. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro