ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Partierna röstfiskar på Malmöfestivalen

Peter Herkel · 21 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

 Flygblad, partijackor och färgglada ballonger till barnen. Malmöfestivalen är inte längre fredad från partipolitik. Alla större partier utom socialdemokraterna är ute och fiskar röster på festivalområdet. Att gatorna ska vara fria från ideologisk propaganda under veckan har varit en självklarhet sedan den första festivalen 1985. Men i höstas höll partierna ett möte för att besluta om nya riktlinjer. Men vad man kom överens om då råder det vitt skilda meningar om nu.

INGA BODAR – Alla var ense om att vi måste få röra oss på området och kampanjarbeta. Men vi sätter inte upp bodar och sådant, hävdar folkpartisten Jonas Andersson som var med på överläggningen. – Det skulle vi aldrig gå med på. Vi vill inte att Malmöfestivalen förvandlas till en politisk cirkus, säger mötets ordförande Andreas Schönström (s). Först ut på gatorna för att agitera var moderaterna och folkpartiet. I veckan gör vänsterpartiet, miljöpartiet och kristdemokraterna dem sällskap. Det har fått socialdemokraterna att gå i taket. – Vi svarar definitivt inte med samma medicin. Malmöborna måste få ha festivalen för sig själva, säger Marie Granlund, ordförande i Malmö arbetarekommun.

BARA ATT SÄGA NEJ Men övriga partier tar socialdemokraternas utspel med ro. – Vill man inte ha någon information från oss så är det bara att säga nej, säger Karolina Algotsson, ordförande för miljöpartiet i Malmö. Men från festivalledningens sida är man måttligt roade över att politiker och ombudsmän är inne på festivalområdet och propagerar. – Jag blev helt tagen på sängen när jag hörde om det. Malmöfestivalen ska ju vara politiskt och religiöst obunden, säger festivalgeneralen Per Alexandersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro