ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Partiledarna om Sjöstedts besked: "En ohelig allians"

Linnea Bergman · 17 Jan 2019
Uppdaterad 17 Jan 2019

Flera av partiledarna reagerade i sociala medier efter beskedet att Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven och att statsministeromröstningen sker på fredag. "Jag är orolig för Sverige, skrev Ebba Busch Thor.

klar

Artikellänk är kopierad

I inlägget om omröstningen på fredag valde Stefan Löfven (S) att lyfta fram bland annat tillgänglig sjukvård, fler poliser, investeringar för klimatet och studiero i skolan.

Ulf Kristersson (M) hävdade att Vänsterpartiet nu fått ”vetorätt” över den överenskommelse som S, MP, L och C slutit.

Ebba Busch Thor lade på onsdagen ut ett långt inlägg på Instagram där hon kallade det som hänt för en ”ohelig allians”. ”Risken är stor att vårt land tappar fotfästet,” skrev Ebba Busch Thor.

Annie Lööf (C) tryckte i ett inlägg på Instagram på att överenskommelsen som gjorts mellan S, MP, C och L ligger fast och lyfte fram att Centerpartiet gjort en positionsförflyttning där andra partier varit ”fastlåsta”.

Huvudpersonen i dramatiken under onsdagen, Jonas Sjöstedt (V) förtydligade dagens ställningstaganden i ett kort inlägg på Facebook som länkade till ett debattinlägg i Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro