ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passa på och njut av värmen – då blir det svalare igen

Johanna Cardell · 2 Jun 2016
Uppdaterad 2 Jun 2016
I helgen väntas det bli runt 20 grader i Götaland och Svealand.

I helgen väntas det bli runt 20 grader i Götaland och Svealand. Foto: IBL/montage


Det gäller att passa på och njuta av värmen som är här. Redan i helgen blir det svalare. Det blir ett markant skifte på lördag”, säger meterologen Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

I veckan har uteserveringarna och parkerna fyllts med folk som njutit i sommarvärmen. I tisdags uppmättes 29,1 grader i Göteborg vilket var värmerekord för i år. Och det gäller att passa på.

– Ingen har missat att sommaren kommit, den har verkligen gjort entré. Det kommer fortsätta vara vackert väder, men lite svalare. Det ser ut at bli 25-28 grader på fredag i Götaland och Svealand medan Norrland ser ut att få 15-20 grader. Sedan väntas det kulminera på lördag. Då kommer kyligare luft och det ser ut att bli runt 20 grader i Götaland och Svealand, säger Martin Hedberg, meterolog på Vädercentralen. 

LÄS MER
De har haft mest rätt om vädret i sommar

Under lördagen kan det dessutom komma någon enstaka regnskur i Götaland. Även under söndagen väntas de något svalare temperaturerna hålla i sig.

Hur ser vädret ut att bli nästa vecka?

– Likvärdigt väder som i helgen. lite mer normalt väder för att vara juni. Nu har det varit mycket varmare än vad det brukar vara, säger Martin Hedberg. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Cardell
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro