ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passa på och njut – här blir det sol i helgen

Linnea Carlén · 27 Aug 2015
Uppdaterad 27 Aug 2015

Foto: Anders Wiklund/TT


Sista helgen i augusti närmar sig med stormsteg. Men sommaren har inte släppt taget än. Till helgen blir det soligt och fint i större delen av landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Just nu passerar ett regnområde in över landet, vilket kan ge upphov till blåst och ett gäng sensommarskurar. Även om regnet hänger kvar över Norrland klarnar det redan i morgon fredag upp i södra halvan av landet.► LÄS MER: Härlig sommar väcker oro på Svalbard Och helgen ser ut att bjuda på riktigt fint väder. – Det är ett regnområde som passerar i dag och i morgon och sen på lördag spricker det upp. Så det är ganska bra tajming till helgen, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen. 

– På lördag har det mesta av det här dragit in över Finland, så lördagen bjuder faktiskt på en hel del sol. Undantaget är Norrbotten som får lite regn under lördagen.

Det håller dessutom i sig.

– På söndagen är det likartat väder. Då har vi en högtrycksrygg över Skandinavien och det blir en hel del sol och inte så blåsigt. Kanske lite växlande molnighet men på det hela taget fint väder både lördag och söndag.

– Det är omkring 20 grader både på lördag och söndag i Götaland, Svealand och upp till Dalarna. Till och med Dalarna kan det bli omkring 22, 23 grader. Och från dalarna och norrut är det omkring 15 till 20 grader. Mellan tummen och pekfingret skulle jag säga 20 grader plus minus tre, så har man fångat in helgvädret bäst.► LÄS MER: Dåligt väder bra för strömningssajt

Det gäller att passa på. Enligt Martin Hedberg mulnar det redan under söndagen på i Skåne, Blekinge och Halland. Och på måndag väntas ett nytt regn att dra in över landet.

– Det gäller att passa på i helgen litegrann.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro