ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Passagerare plundrade Ryanair-plan efter förseningar

Karolina Skoglund · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

Efter flera timmars förseningar fick flygresenärerna på ett Ryanair-plan nog – och bestämde sig för att plundra det på allt från cigaretter till parfymer.

klar

Artikellänk är kopierad

Ryanairs vd Michael O'Leary har anledning att sucka.
Ryanairs vd Michael O'Leary har anledning att sucka.Foto: TT

Flighten mellan Rabat i Marocko och Paris skulle bara ta två och en halv timme. Men efter sju timmar i planet blev några av passagerarna så förbannade att de, trots att de äntligen fick lämna planet, vägrade att lämna det. I stället plundrade de det på cigaretter, mat, alkohol och parfymer. 

Till franska Metro säger en bagagehanterare på Nantes flygplats att passagerarna "betedde sig barbariskt, som djur” mot planet, besättningen och markpersonalen. En av passagerarna säger:

– Jag är varken en rånare eller en gisslantagare. Vi var trötta och irriterade på en misskött situation. Vi var törstiga, hungriga och hade ingen information om vad som skulle hända, säger en av passagerarna. 

En annan passagerare säger:

– Vi kompenserade oss själva genom att ta några drinkar och mat. Efter sju timmar i planet, i stället för två och en halv, behövde vi äta. 

Förseningarna för Ryanair-planet berodde på en passagerare som blev sjuk, vilket gjorde att man först landade på en flygplats i Madrid. Det innebar att planet inte kunde landa på Beauvais flygplats i Paris, som planerat. I stället förpassades planet till Nates flygplats, 50 mil därifrån. Först dagen efter färdades de 170 passagerarna till Paris – med buss. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro